Design District ’16

Afgelopen week was alweer de 14e editie van Design District op het mooie Hembrugterrein in Zaandam. Studio 8791 is op uitnodiging langs geweest.

Design District is een vakevenement voor interieurdesign in Nederland. Ongeveer 150 kwalitatieve deelnemers toonden dit jaar hun nieuwste en beste producten op de beursvloer. We hebben onwijs veel mooie en nieuwe producten gespot. We laten een aantal highlights aan jullie zien.

FREDERICIA FURNITURE
Een Deens designmerk dat al vanaf 1911 bestaat. Het merk streeft naar het creëren van de moderne originals van de toekomst. Wij vinden dat ze goed op weg zijn.
www.fredericia.com

JESS DESIGN
Een designmerk van eigen bodem. Jess biedt een aantal collecties aan die de Nederlandse nuchterheid, eigenzinnigheid en een tikkeltje stoerheid uitstralen. Het merk streeft naar een totale controle in het productieproces en daarom worden de collecties alleen in Nederland gefabriceerd. Pure ambacht en passie die te zien zijn tot in de kleinste details.
www.jessdesign.com

KRONOS CERAMISCH
Voor echt Italiaans vakmanschap moet je bij Kronos zijn. Naast de keramiekplaten van goede kwaliteit biedt Kronos ook een aantal collecties met bijzondere texturen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een houtstructuur en betonlook met grafische lijnen.
www.kronisceramiche.com

PALAU BV
In design voor kantoorruimtes wordt modulariteit nog niet vaak toegepast. Het Nederlandse designmerk Palau heeft veel verschillende collecties, waarvan de collectie Corals tijden Design District gepresenteerd werd (onze favoriet). Corals is een modulaire collectie bestaande uit zitdelen, wanden, tafels, armleuningen en poten welke d.m.v. een rails eenvoudig te monteren en demonteren zijn.
www.palau.nl